Newsletter FERTIMANURE #4: saznajte najnovije vijesti o projektu

Newsletter FERTIMANURE #4: saznajte najnovije vijesti o projektu

Cilj FERTIMANURE projekta je pružiti inovativna rješenja (tehnologije, krajnje proizvode i poslovne modele) za stvarne izazove vezane za stajski gnoj te pomoći poljoprivrednicima s poteškoćama s kojima se trenutno suočavaju. FERTIMANURE će postaviti 5 pilota na farmama u 5 različitih EU zemalja. Analizirajući stajski gnoj dobiven iz 3 različite vrste sirovina, FERTIMANURE će razviti, integrirati, testirati i potvrditi inovativne strategije upravljanja hranjivim tvarima za učinkovit oporavak, ali i ponovnu oporabu hranjivih tvari i drugih proizvoda s agronomskom vrijednošću. U konačnici će se dobiti pouzdana i sigurna gnojiva koja bi bila konkurentna na EU tržištu.  

Projekt FERTIMANURE obuhvatit će tehnološke pristupe upravljanja hranjivim tvarima:

> Tehnološki aspekt će se demonstrirati provedbom 5 inovativnih i integriranih pilot-projekata na farmama za oporavak hranjivih tvari u najrelevantnijim europskim zemljama u smislu stočarske proizvodnje (Španjolska, Francuska, Njemačka, Belgija, Nizozemska)

> Upravljanja hranjivim tvarima bit će riješena kroz 3 različite strategije prilagođene mješovitim i specijaliziranim poljoprivrednim sustavima: - strategija #1 s proizvodnjom na farmi i upotrebom gnojiva na biološkoj osnovi (BBF), strategija #2 s proizvodnjom BBF-a na farmi i centraliziranom proizvodnjom gnojiva po mjeri (TMF) te strategija #3 s proizvodnjom i uporabom TMF-a na farmi.

Documents

20220407 12:00 AM

FERTIMANURE Project Documentation